tiistai 29. huhtikuuta 2014

Vw Golf pakosarjan vaihto

Golffiin täytyi vaihtaa pakosarja koska pakosarjan laipasta (johon kiinnitetään pakoputken alkukäyrä ) oli katkennut kaksi pulttia ja laipan väli ei ollut tiivis joten putki vuoti pahasti. 
Ensiksi piti irroittaa kaasuttimelta lähtevät putket ja sen jälkeen bensaletkut ja kaikki muut johdot ja alipaineletkut. 


Kun kaikki kaasuttimelle tulevat letkut, putket ja liittimet on irroitettu voi rueata irroittamaan kaasutinta imusarjasta, kaasutin lähtee irti löysäämällä neljä pulttia kaasuttimesta ( yksi pultti näkyy kuvan oikeassa ylä reunassa ).
Kaasutin irroitettuna.
Kun kaasutin oli irti tuli tarpeeksi tilaa irroittaa imusarjan pultteja. Imusarja tulee kuudella pultilla kiinni joista näkyy vain kaksi pulttia joten aikalailla ``käsikopelolla`` joutuu availemaan pultit. Kuvassa näkyy kun imusarja on irroitettu joten seuraavaksi sitten irroittamaan pakosarjaa joka tulee kahdeksalla pultilla kiinni ja ne saa aika helposti auki koska kaikki pultit voi nähdä. ennen varsinaisen pakosarjan löysäämistä irroitettiin lamda-anturin johto ja alkukäyrä eli putki joka lähtee pakosarjasta.


Kuvissa näkyy kun pakosarja on irroitettuna ja ylemmässä näkyy pakoputken alkukäyrän laippa liitos.





Pakosarja irtonaisena ja kuten kuvasta näkee kaksi pulttia on mennyt poikki. Tässä tapauksessa ei ruettu vaihtamaan pultteja koska arvelin että pääsee helpommalla kun ottaa varaosa autosta koko pakosarjan jossa kaikki pultit ovat ehjiä  etenkin kun pakosarja oli valmiiksi irti varaosa koneesta.









Ennenkuin rupesin kasaaman osia takaisin paikoilleen vaihdoin varaosa imusarjasta kaasarin ja imusarjan väliin tulevan kumilaipan koska entinen oli mennyt rikki eli lohkeillut ja auto ei toiminut koska aiheutti imuvuotoa. eli imusarjasta purin kaasuttimen irti samalla tavoin kuin aiemmin.





Kuminen laippa tulee neljällä pultilla imusarjaan kiinni.

Kun laippa oli vaihdettu imusarjaan, osat pystyi kasaamaan takaisin paikoilleen ja kaikkihan tietysti päinvastaisessa järjestyksessä kuin purkaessa.
Ja työskentely asentohan oli mitä mielenkiintoisin koko remontin ajan........

3 kommenttia:

  1. Tässä on viikon 18. paras blogi. Ja se on plussaa et asentajakin on itse kuvassa. HYVÄ. :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos paljon huippu jutusta !

    VastaaPoista
  3. Kiinnostava juttu, selkeät kuvat.

    VastaaPoista